.

Holub stěhovavý

25. srpna 2011 v 13:41 | Renshi and Kazuka |  Ptáci.
Před dvěma sty let se jednalo o nejrozšířenější ptačí druh na území Severní Ameriky. Dle některých zpráv dosahoval jejich počet miliard kusů. Jejich letící hejna mívala rozpětí větší než míle. Po příchodu kolonizátorů začalo být holubí maso považováno za levnou potravinu, vhodnou zejména pro otroky a chudinu, a stalo se obchodním artiklem. Holubí hejna byla navíc považována za hrozbu pro farmáře. Roku 1703 dokonce dal katolický biskup v Quebecu celý druh do klatby. Poslední holub stěhovavý jménem Marta uhynul v zajetí v Cincinnati v Ohiu 1. září 1914.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.